Jernbane

Oppdatert 08.10.18

En alminnelig dag på en jernbanestasjon


For ca 30 år siden viste NRK kortfilmen "En alminnelig dag på en jernbanestasjon". Den er ikke i NRK's arkiv, men den ble tatt opp på en VHS video, da programmet ble sendt. Bildekvaliteten er ikke helt på topp, men den er verd å se. Den har en spilletid på 10 minutter.

Tog 5712


Først på  2000-tallet var jeg utlånt som lokfører i Oslo. Vi jobbet i en uke, for så å ha ei uke fri. I en periode, så kom vi oss til Oslo ved å kjøre tog 5712 fra Trondheim til Dombås og deretter resie vi som passasjer til Oslo. Jeg tok opp video i 2002 fra en slik tur, som jeg gjerne deler med deg om du trykker på knappen under.

Majavassvogna


I 1988 var det siste året Majavassvogna kjørte. Det var et enbemannet tog mellom Majavatn og Mo i Rana med retur på ettermiddagen. Lokfører solgte billetter mm. Min sønn Tomas var med i to dager og filmet turen fra Majavatn og nordover. Denne videoen på 22 minutter kan du se her ved å trykke på knappen under

Prolog


Den 6. oktober 2018 feiret Lokomotivpersonalets Forening Trondheim sitt 125 års jubileum på Comfort Hotel & Congress. 171 gjester deltok på festen. Lokfører Håvar Molberg hadde skrevet en prolog til jubileet som han framført på festen. Prologen kan du høre her.

Tog 476


Lokfører Per Einar Bakkebø kjører nattoget 476 til Trondheim en lys sommermorgen i 2011. Dette er en flott videosnutt som viser hvor trivelig det kan være på jobb på lokomotivet.

Antall besøkende etter 01.04.17

Arne Sveipe Knudsen's hjemmeside

Flag Counter

Kontakt:

arne.knudsen@ntebb.no